-Εκπαίδευση

Πτυχία

1993 – 1999: Πτυχίο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

19-01-2009: Τίτλος Ειδικότητας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας

11-2020: Πιστοποίηση: ATLS Provider


1990: Πτυχίο του Ινστιτούτου Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Cambridge (Proficiency)

2019: Δίπλωμα Γαλλικής  Γλώσσας (DELF Β2)Ο κ. Ηλίας Ματαράγκας είναι ορθοπαιδικός χειρουργός, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Β’ Ορθοπαιδική Κλινική).

Στο πλαίσιο της ειδίκευσής του εργάστηκε επίσης, στην  Α΄ Θωρακοχειρουργική Κλινική Π.Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «ΣΩΤΗΡΙΑ»,  στην Νευροχειρουργική Κλινική 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και στην Παιδοορθοπαιδική Κλινική Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ».

Από το 2009 είναι επιμελητής του Κέντρου Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου και  συνεργάζεται με τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, Μητέρα, ΙΑΣΩ General και Ιατρικό Ψυχικού.

Παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στον τομέα του και συμμετέχει ενεργά στη βελτίωση της ορθοπαιδικής επιστήμης.

Έχει στο ενεργητικό του δημοσιεύσεις άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια.

Συμμετέχει ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια της Ελλάδος και του εξωτερικού παρουσιάζοντας σύγχρονα ευρήματα στον τομέα της αρθροσκόπησης και υπερηχογραφικής μελέτης ώμου.

Συμμετέχει ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε αρθροσκοπικά σεμινάρια ώμου με άσκηση σε προπλάσματα και πτωματικά παρασκευάσματα.

Κύριο μέλημά του είναι η ασφαλής θεραπεία των μυοσκελετικών τραυμάτων ή παθήσεων των ασθενών και η επαναφορά της υγείας τους σε ένα πλήρες λειτουργικό και παραγωγικό επίπεδο το συντομότερο δυνατόν.