Ανακατασκευή ανώτερου θυλάκου του ώμου – SCR – Βίντεο

Τι είναι η Ανακατασκευή ανώτερου θυλάκου του ώμου – SCR;

Η ανώτερη κάψουλα είναι το άνω μέρος του αρθρικού θυλάκουτου του ώμου. Έχει αποδειχθεί ότι παίζει κρίσιμο ρόλο στο να επικεντρώσει την κεφαλή του βραχιονίου στην ωμογλήνη και έτσι να βοηθήσει στην ανύψωση του βραχίονα. Πρόκειται για λειτουργία που εκτελεί συνήθως το τενόντιο πέταλο και κυρίως ο τένοντας του υπερακανθίου. Όταν ο τένοντας αυτός έχει σχιστεί και είναι αδύνατη η επισκευή του, η ανακατασκευή της ανώτερης κάψουλας έχει αποδειχθεί χρήσιμη χειρουργική διαδικασία. Η διαδικασία αναπτύχθηκε από τον Δρ Teruhisa Mihata στην Ιαπωνία, ο οποίος έχει βελτιώσει την τεχνική με τέτοιο τρόπο ώστε πολλοί χειρουργοί ώμου σε όλο τον κόσμο να μπορούν με επιτυχία και αξιόπιστα να εκτελέσουν αυτήν την πολύ περίπλοκη επέμβαση.

Θα επωφεληθώ από το SCR;

Οι ενδείξεις για μια επιτυχημένη SCR είναι:

  • Μαζική μή επιδιορθώσιμη ρήξη του τενοντίου πετάλου (rotator cuff)
  • Ακέραιος υποπλάτιος και υπακάνθιος τένοντας
  • Χωρίς αρθρίτιδα
  • Φυσιολογική λειτουργία δελτοειδούς

Τι περιλαμβάνει το SCR;

Γίνεται μέσω αρθροσκοπικής επέμβασης με μικρές οπές.

Πρώτον, διορθώνουμε τυχόν επισκευάσιμη ζημιά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε μόσχευμα σχεδιασμένο για να μιμείται την ανώτερη κάψουλα, και θα το καθηλώσουμε στο μείζον βραχιόνιο όγκώμα και στο άνω τμήμα της ωμογλήνης καθώς και στον υπακάνθιο. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται  σταθερότητα και βελτιώνεται η λειτουργία του ώμου.

Ποια είναι τα οφέλη;

Για τους ασθενείς με κατάλληλη ένδειξη, τα δημοσιευμένα αποτελέσματα είναι πάνω από 80% βελτίωση της αντοχής, της ανακούφισης του πόνου και της λειτουργίας. Ωστόσο μπορεί να χρειαστεί έως και ένα έτος για να επιτευχθεί το μέγιστο όφελος. Η καλή μετεγχειρητική αποκατάσταση (φυσιοθεραπείες) είναι απαραίτητη.


Ανακατασκευή ανώτερου θυλάκου του ώμου – SCR – Βίντεο

Δείτε ολόκληρο το βίντεο ΕΔΩ