Σχετικά με το γιατρό

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός κ. Ηλίας Ματαράγκας εξετάζει και θεραπεύει παθήσεις και κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος (ώμου, γόνατος, ποδοκνημικής, αγκώνος, χειρός) καθώς και ορθοπαιδικές παθήσεις μεταβολικών νοσημάτων (οστεοπόρωση).

Εξειδικεύεται κυρίως στην αρθροσκόπηση ώμου, γόνατος και ποδοκνημικής, στην ολική αρθροπλαστική ώμου, γόνατος και στις αθλητικές κακώσεις (ρήξη μηνίσκου, χιαστών, εξαρθρήματα ώμου). Είναι από τους λίγους ορθοπαιδικούς χειρουργούς στην Ελλάδα που πραγματοποιεί υπερηχογραφήματα μυοσκελετικού συστήματος, με σύγχρονα μηχανήματα, εντός του ιατρείου, συμβάλλοντας στην έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση παθήσεων και τραυμάτων των τενόντων καθώς και συγκεκριμένων μορφών αρθρίτιδων.Εφαρμόζει αποτελεσματικές σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους όπως οι βιολογικές θεραπείες με βλαστοκύτταρα για την αποκατάσταση χόνδρων, κ.ά.

Παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στον τομέα του και συμμετέχει ενεργά στη βελτίωση της ορθοπαιδικής επιστήμης μέσω της συμμετοχής του ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια της Ελλάδος και του εξωτερικού και εκπαιδεύοντας συναδέλφους ιατρούς στην αρθροσκόπηση ώμου.

Κύριο μέλημά του είναι η ασφαλής θεραπεία των μυοσκελετικών τραυμάτων ή παθήσεων των ασθενών και η επαναφορά της υγείας τους σε ένα πλήρες λειτουργικό και παραγωγικό επίπεδο το συντομότερο δυνατόν.